TÁBOR STARÉ HUTĚ – ŠKOLA ČAR A KOUZEL 20. – 26.8.2023

TÁBOR STARÉ HUTĚ – ŠKOLA ČAR A KOUZEL 20. – 26.8.2023

Jako posledních 5 let tak i letos tomu nebylo jinak a v posledním prázdninovém týdnu se uskutečnil náš tábor, který vznikl ve spolupráci vedoucích SDH Bělov a SDH Počenice. Vše se odehrávalo v krásném prostředí Buchlovských hor, na táborové základně Staré Hutě, kterou nám zapůjčili skauti z Uherského Hradiště.

Tábor se letos nesl v duchu ŠKOLY ČAR A KOUZEL V BRADAVIVÍCH.

Děti se vžily do role studentů školy, kteří měli za úkol hlídat kameny, konkrétně kámen míru, moci přátelství a moudrosti. Moudrý klobouk je zařadil do pěti kolejí a to NEBELVÍR, MRZIMOR, HAVRASPÁR, ZMIJOZEL A IGNISTOR ve kterých plnily veškeré nástrahy ve škole.

Děti dovedli vyrobit košťata a vlajky, zahrát si Famfrpál, vyšetřit vraždu v Prasinkách ale nejen to. Dokázali také čelit vzpouře skřítků, zmákli morální stezku, pamatováka, zahráli si turnaj čtyř kouzelníků nebo taky zmákli na jedničku noční výsadek. Jeden večer jsme se také kouzlem dostali o rok zpět a ocitly se v Saloonu abychom si hazardem vydělali pár peněz navíc. Závěr celotáborovky byl dosti náročný a to pro ředitele školy ale i všechny studenty, museli se totiž spojit síly a začarovat Morgarata a dostat ho do Azakabanu. Vše se kupodivu povedlo na jedničku s hvězdičkou a tak děti tábor zakončily závěrečným jarmarkem, kde si mohli za uspořené peníze koupit odměny.

Celým táborem se nesla táborová hymna.

Letos jsme čelily nesnesitelnému horku...ale pro hasiče to nebyla překážka, učitelé školy si pro děti připravily skluzavku a vodní bitvu s pistolkami a vodními balónky.

A v neposlední řadě zpráva z kuchyně od našeho Deeka a jeho pomocnice Winky:

Standartní bilance čeho se kolik snědlo ?

Na míchané vajíčka se spotřebovalo 240 ks vajíček, za celý tábor se snědlo 450 ks rohlíků a 12 ks chleba a 16 knedlíků.

Letos i ohledně masa nebyla nouze a studenti snědli celkem 16 kg vepřového masa, 6 kg kuřecích stehen a 45 ks kuřecích čtvrtek.

A ani přílohy nezůstaly pozadu takže rýže 8 kg, špagety 4 kg a široké nudle 4 kg.

Co se týče ovoce a zeleniny tak je bilance 32 kg ovoce a 15 kg zeleniny.

Jako doplňkové potraviny ke kterým patří 3 kg tvarohu, 20 l mléka, přes 200 ks párků a 6 l smetany se přidalo ještě 250 ks oplatků.

Strava byla jako každý rok opravdu pestrá !

V hlavních rolích učinkovali děti z hasičského kroužku SDH Bělov, SDH Počenice, a děti mimo SDH. Celý týden se o ně starali v hlavní roli: ředitel školy Nigelius Black, učitel létání Paul Watson, učitel přeměňování James Rake, učitelka péče o kouzelné tvory Bella Bennet, kuchař - domácí skřítek Deek, kuchařka - domácí skřítek Winky, klíčník a šafář Rubeus Hagrid, učitel lektvarů Paul Carter, učitelka jasnovidectví Catherine Polish, učitel kouzelných run Jacob Fudge, učitel obrany proti černé magii Richard O´Reilly, učitelka kouzelných formulí Christinne Bagshot a ošetřovatelka Alice Williams.

Tímto jim patří velké DÍKY!

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří se nás rozhodli v letošním roce podpořit a tábor mohl být tak i díky ním bohatší v odměnách pro děti.

Zejména tedy obec, Bělov, Počenice -Tetětice, Pilana SB a.s., Alfa Blades a.s., POKART spol. s r.o. a další drobní sponzoři, kteří si nepřáli být jmenování.

Tábor byl také podpořen z dotace MŠMT.

https://www.rajce.idnes.cz/mhpocenice/album/tabor-stare-hute-skola-car-a-kouzel-2023

Váš komentář

* Váš email, nebude zveřejněn

Náhodné příspěvky