<strong>TÁBOR STARÉ HUTĚ 2022 – WIDE OAK CITY</strong>

TÁBOR STARÉ HUTĚ 2022 – WIDE OAK CITY

V posledním prázdninovém týdnu se uskutečnil dlouho avizovaný tábor, který vznikl ve spolupráci SDH Bělov a SDH Počenice. Tábor se opět uskutečnil v prostorách skautské základny na Starých Hutích.

Celkem se zúčastnilo 30 dětí, 8 vedoucích, paní doktorka a technický tým.


Tábor se letos nesl v duchu westernoveho života v městečku WIDE OAK CITY.
Děti se vžily do role desperátů, kteří zachraňovali své městečko před bandity, zloději a různými nástrahami všedních dnů.
Děti dovedli postavit dlouho plánovanou železnici do městečka, vystřelit šíp z luku na terč nebo třeba vydělávat peníze formou doručování poštovních zásilek. Vydělané peníze večer roztočily v Salůnu při kostkách, kartách, kole štěstí, ruletě nebo na baru.

Celý týden jsme čelili různým nástrahám počasí přes déšť, vítr ale i nesnesitelné horko...to ale nebylo nic proto, kolik se toho smečka desperátů letos snědla:

Z ovoce se jednalo o 5 kg nektarinek, 14 kg jablek a 25 kg melounů dále to bylo 20 kg zeleniny, 12 kg cibule. Za celý tábor se pořádalo 17 chlebů a přes 500 rohlíků.

Strava byla tak opravdu pestrá!

A nakonec kuchař Láďa Scratch napekl 100 ks muffinů, dukátové buchtičky a uvařil vanilkový krém pro 45 strávníků z 9 litrů mléka a 3 litrů smetany. Skoro každý desperát nám odjel z tábora z nejedním kilem navíc…. 😊


Přišlo také i na rýžování zlata v místním zlatonosném potoce, které pak směnili dle aktuálního kurzu za dolary v místní bance.


Tábor jsme zakončili velkým jarmarkem a štěstíčkem, kde si desperáti za těžce vydělané peníze v místní tvrdé měně mohli koupit různé věcičky, které chtěli.
V hlavních rolích účinkovali děti z hasičského kroužku SDH Bělov a SDH Počenice, celý týden se o ně starali:
Wild Barbora Drum, Paul Cauliflower, John Duck, Paul Cauliflower junior, Laďa Scratch, Mary Stillfancy, John Scretch, Paulina Dinner, Paul Whiteskin, Christina Scratch, Kate Pole, Petra Pole a Jacob Littlehead.

Tímto jim patří velké DÍKY!

Tábor byl finančně podpořen z dotace MŠMT.
Na závěr bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří se nás rozhodli v letošním roce podpořit a tábor mohl být tak i díky ním bohatší v odměnách pro děti.
Zejména tedy obec Počenice -Tetětice, Pilana Saw Bodies a.s., Alfa Blades a.s., TOS Hulín a další drobní sponzoři, kteří si nepřáli být jmenování.

Za SDh Bělov zapsal

Ladislav Škrabal

Váš komentář

* Váš email, nebude zveřejněn

Náhodné příspěvky

Nehody
26. srpna 2015

Dějiny hasičstva
29. února 2020