Požár

Požár

Do obce Bělov na Zlínsku vyjeli hasiči k nahlášenému požáru rodinného domu, před nimi hasil plameny soused

Požár rodinného domu v Bělově byl hasičům ohlášen 12.4.2017 v 19:48 hodin. Oznamovatelé operačnímu důstojníkovi hasičů dále sdělili, že z domu vychází černý dým. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Otrokovice a jednotkám dobrovolných hasičů z Bělova a Otrokovic. K požáru vyjelo celkem pět automobilových stříkaček.

Na místě byli první hasiči z Bělova, kteří zahájili hasební práce pomocí dvou C proudů vody. Před tím však odpojili hlavní jistič elektroinstalace. U hořícího domu byl nájemník, který se nadýchal zplodin hoření. Velitel zásahu proto povolal sanitku zdravotnické záchranné služby.

Hasičům se následně přihlásil i druhý muž, který hasil požár před jejich příjezdem. Stěžoval si, že se asi nadýchal prášku z hasicího přístroje. Zdravotníci nájemníka následně převezli do nemocnice. Muž, který hasil, zůstal na místě požáru a poskytl vyšetřovatelům svědectví.

Hasiči nasadili k dohašení ohnisek jeden vysokotlaký proud vody. Pomocí termokamery zkontrolovali teplotu stavebních konstrukcí, aby zjistili skrytá ohniska hoření.

K požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů a Policie České republiky.

Vyšetřovatel zjistil, že požár uviděly děti ze sousedního domu. O požáru řekly své mamince. Ta upozornila souseda, který vzal hasicí přístroj a šel hned hasit plameny. V domě objevil nájemníka, kterého vyvedl z domu. Plameny se snažil uhasit jedním hasicím přístrojem. Požár však byl nad jeho síly.

Výše škody a příčina vzniku požáru zůstávají v šetření.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje

zdroj, podrobnosti: pozary.cz

Váš komentář

* Váš email, nebude zveřejněn

Náhodné příspěvky

Fatal error: Uncaught ImagickException: Imagick::__construct(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14090086:SSL routines:ssl3_get_server_certificate:certificate verify failed in /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php:151 Stack trace: #0 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php(151): Imagick->__construct('https://www.bel...') #1 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php(677): create_thumbs('https://www.bel...', 80, 60, '', -1) #2 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-show-single.php(157): post_rand_items_hor(4) #3 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/index.php(37): show_single() #4 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-includes/template-loader.php(106): include('/DISK2/WWW/belo...') #5 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-blog-header.php(19): require_once('/DISK2/WWW/belo...') #6 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/index.php(17): require('/DISK2/WWW/belo...') #7 {main} Next ImagickException: Failed to read the file in /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php:151 Stack trace: #0 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php(151): Imagick->__construct('https://www.bel...') #1 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php(677): create_thumbs('https://www.bel...', 80, 60, '', -1) #2 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-show-single.php(157): post_rand_items_hor(4) #3 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/index.php(37): show_single() #4 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-includes/template-loader.php(106): include('/DISK2/WWW/belo...') #5 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-blog-header.php(19): require_once('/DISK2/WWW/belo...') #6 /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/index.php(17): require('/DISK2/WWW/belo...') #7 {main} thrown in /DISK2/WWW/belov.cz/www/sdh/wp-content/themes/sdh/inc-fce.php on line 151 WordPress › Chyba